Pásztortarhonya

A sárgaburgonya őshazája Peru. A földrajzi felfedezések korában, a 16. században a spanyolok által került be Európába, és kicsit később hazánkba. Ettől kezdve a legtöbbet termesztett nem gabonanövény lett. Ez az étel a sárgaburgonya alapanyával, egy igazán tradicionális étel hazánkban.

Ha kicsit nosztalgiáznál, bátran merjük ajánlani ezt a receptet!

Hozzávalók:

Elkészítés:

A pásztortarhonya elkészítéséhez a burgonyát és a hagymákat megpucoljuk, minden zöldséget és a szalonnát felkockázzuk, a kolbászt felkarikázzuk. A tarhonyát a sertészsíron aranybarnára pirítjuk, felöntjük a vízzel és felforraljuk, majd sózzuk, paprikázzuk, és ha sűrűsödik a leve, akkor letakarva félretesszük. A szalonnát és a kolbászt megpirítjuk, majd hozzáadjuk a vöröshagymát és üvegesre dinszteljük. Hozzáadjuk a burgonyát, a paprikát és a paradicsomot, illetve annyi vizet, amennyi ellepi, majd felforraljuk. Sózzuk, borsozzuk, paprikázzuk és közepes lángon sűrűre főzzük, a végén pedig összekeverjük a tarhonyával. Friss kenyérrel és savanyúsággal tálaljuk. 

Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!

A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!

Ha tetszik, amit olvasol, oszd meg másokkal!

Ajánlott cikkek