A magyar konyha egy újabb alapvető összetevőjével ismerkedhetünk ma meg, és fogyaszthatjuk egy nagyszerű ebéd formájában. A hegyes erőspaprika akár kellemetlenül is érinthet étkezés közben, de a szájban keletkező égető érzés hamar elmúlik, és az szervezetünkre való pozitív hatások ellensúlyozzák a rossz érzést. Ami miatt éget a paprika, az a benne lévő kapszaicin. A vérnyomást normalizálja, és amit nem gondolnánk, de a gyomrunkra is jó hatással bír.
Ha egy zöldségekben gazdag ebédre vágynál, ezt a receptet bátran merjük ajánlani!
Hozzávalók:
- 30 dkg csirkemáj
- 1 db sárgarépa
- 1 db hegyes erőspaprika
- ízlés szerint só
- 1 szál póréhagyma
- ízlés szerint bors
- 1 tk. fűszerpaprika
- ízlés szerint majoranna
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 2-3 ek. méz
- ízlés szerint szezámmag
- 2 ek. olívaolaj
- ízlés szerint oregánó
Elkészítés:
A májat megmossuk, megtisztítjuk, tetszőleges darabokra vágjuk. A hagymát, erőspaprikát, répát felszeleteljük. Egy serpenyőben olajon megpirítjuk a zöldségeket, majd megszórjuk fűszerpaprikával. A pirult zöldségekhez adunk egy kisebb pohár vizet, majd a májat és fűszerezzük. Ha a máj már elég puha (kb. 10 perc), meglocsoljuk mézzel, összeforraljuk és megszórjuk szezámmaggal. Rizzsel és sült zöldségekkel tálaljuk.
Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!
A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!