Pikáns mézes csirkemáj

A magyar konyha egy újabb alapvető összetevőjével ismerkedhetünk ma meg, és fogyaszthatjuk egy nagyszerű ebéd formájában. A hegyes erőspaprika akár kellemetlenül is érinthet étkezés közben, de a szájban keletkező égető érzés hamar elmúlik, és az szervezetünkre való pozitív hatások ellensúlyozzák a rossz érzést. Ami miatt éget a paprika, az a benne lévő kapszaicin. A vérnyomást normalizálja, és amit nem gondolnánk, de a gyomrunkra is jó hatással bír.

Ha egy zöldségekben gazdag ebédre vágynál, ezt a receptet bátran merjük ajánlani!

Hozzávalók:

Elkészítés:

A májat megmossuk, megtisztítjuk, tetszőleges darabokra vágjuk. A hagymát, erőspaprikát, répát felszeleteljük. Egy serpenyőben olajon megpirítjuk a zöldségeket, majd megszórjuk fűszerpaprikával. A pirult zöldségekhez adunk egy kisebb pohár vizet, majd a májat és fűszerezzük. Ha a máj már elég puha (kb. 10 perc), meglocsoljuk mézzel, összeforraljuk és megszórjuk szezámmaggal. Rizzsel és sült zöldségekkel tálaljuk.

Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!

A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!

Ha tetszik, amit olvasol, oszd meg másokkal!

Ajánlott cikkek