Pikáns sárgarépa-krémleves

Gyerekként mindig azt mondták, hogy a sárgarépa segít nekünk megtanulni fütyülni, de felnőtt fejjel már tudjuk, hogy annak ellenére, hogy számos jótékony hatással van szervezetünkre, ez nincs közte. Szájhigiéniánkra is nagy hatással van, ugyanis a benne lévő ásványi anyagok segítik a száj ph értékét kiegyenlíteni, illetve erősíti fogínyünket is. Emellett bőrünkre és hajunkra is jótékonyan hat szervezetünkbe jutva. Magas C-, A vagy éppen E-vitaminnal rendelkezik, ezek mellett pedig egyéb más fontos ásványi anyagot is tartalmaz.

Ha szeretnél a vasárnapi asztalra valami újdonságot letenni, ajánljuk az alábbi receptet ami garantáltan ízleni fog a család minden tagjának!

Hozzávalók:

Elkészítés:

A hagymát és a sárgarépát megtisztítjuk, apróra vágjuk, majd a vajon néhány percig pároljuk. A vizet ráöntjük, beletesszük a reszelt gyömbért és narancshéjat, sózzuk, borsozzuk, kevés cukorral édesítjük. Lefedve, kis lángon kb. 15-20 perc alatt puhára főzzük. Botmixerrel pürésítjük, a narancsok kifacsart levével és a tejszínnel ízesítjük. Ha túl sűrűnek találnánk, egy kevés vízzel vagy narancslével hígítjuk. Langyosan tálaljuk, mert az íze így érvényesül a legjobban. Reszelt sárgarépával és a felaprított petrezselyemmel szórjuk meg a tetejét.

Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!

A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!

Ha tetszik, amit olvasol, oszd meg másokkal!

Ajánlott cikkek