Gondoltad volna, hogy a vöröshagymát 2000 évvel ezelőtt Indiában gyógyszerként használták? A téli időszakban pedig jobb tisztában lenni jótékony hatásaival. Amellett, hogy vitaminban (C, B-vitaminok, E) gazdag akár egy téli kirándulás során összeszedett felfázáson is tudunk segíteni. Mindezek mellett pedig a kész ételek aromáján, ízén is tudunk javítani a segítségével.
Hozzávalók:
- 500 g héjában főtt krumpli
- 125 g finomliszt
- 1 csipet só
Töltelék:
- 100 g füstölt húsos szalonna
- 1 db vöröshagyma
Tálaláshoz:
Elkészítés:
A kihűlt, héjában főtt krumplit lereszeljük, hozzáadjuk a sót és a lisztet, és jól kidolgozzuk. A füstölt szalonnát a vöröshagymával együtt világosbarnára pirítjuk. A tésztát elsodorjuk, kis darabokra vágjuk, és egyenként kör alakúra nyújtjuk. Felforrósított teflon edényben mindkét oldalát megsütjük. A laskákat tányérra rakjuk, és egy másik tányérral befedjük. Így megtartja a meleget és nem szárad ki. Tálaláskor ecsettel megkenjük a visszamaradt zsiradékkal, rátesszük a pirított vöröshagymát és a szalonna pörcöket, és feltekerjük. Megöntözzük tejföllel és zöldhagymával megszórjuk.
Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!
A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!