Pirított szalonnás, vöröshagymás krumplis laska

Gondoltad volna, hogy a vöröshagymát 2000 évvel ezelőtt Indiában gyógyszerként használták? A téli időszakban pedig jobb tisztában lenni jótékony hatásaival. Amellett, hogy vitaminban (C, B-vitaminok, E) gazdag akár egy téli kirándulás során összeszedett felfázáson is tudunk segíteni. Mindezek mellett pedig a kész ételek aromáján, ízén is tudunk javítani a segítségével.

Hozzávalók:

Töltelék:


Tálaláshoz:

Elkészítés:

A kihűlt, héjában főtt krumplit lereszeljük, hozzáadjuk a sót és a lisztet, és jól kidolgozzuk. A füstölt szalonnát a vöröshagymával együtt világosbarnára pirítjuk. A tésztát elsodorjuk, kis darabokra vágjuk, és egyenként kör alakúra nyújtjuk. Felforrósított teflon edényben mindkét oldalát megsütjük. A laskákat tányérra rakjuk, és egy másik tányérral befedjük. Így megtartja a meleget és nem szárad ki. Tálaláskor ecsettel megkenjük a visszamaradt zsiradékkal, rátesszük a pirított vöröshagymát és a szalonna pörcöket, és feltekerjük. Megöntözzük tejföllel és zöldhagymával megszórjuk.

Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!

A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!

Ha tetszik, amit olvasol, oszd meg másokkal!

Ajánlott cikkek