A krumplisaláta egyszerű elkészítése és rendkívül zamatos íze miatt vált széles körben népszerűvé. A kellemesen savas dresszing és a hagyma enyhe csípőssége valódi ízkavalkádot idéz elő. Ezt a kombinációt ezúttal egy egyben sült tarjával tettük teljessé, amely az igazi húsimádók számára is teljes értékű fogássá varázsolja ezt az ételt. Ugyan fél óra alatt nem tudunk az asztalra tenni egy ilyen fogást, de a munka jelentős részét nem nekünk kell elvégezni. A türelem ebben az esetben isteni lakomát terem.
Hozzávalók:
Saláta:
- 1 kg piros burgonya
- 2 db lilahagyma
- 2-2 ek. napraforgóolaj és tökmagolaj
- 1 kk. piros fűszerpaprika
- ízlés szerint só, bors
- 1 ek. cukor
- 2 ek. ecet
Hús:
Elkészítés:
A páchoz zúzott fokhagymát, sót, borsot, olajat keverünk össze. A tarját szeletekre vágjuk, hogy a hús alja egyben maradjon, így sütéskor legyezősre szétnyílik. A páccal megkenjük a szeleteket, összenyomjuk, és lefedve éjszakára a hűtőbe tesszük. Másnap sütőedénybe rakjuk, kevés vizet öntünk alá és 200 fokon lefedve 90 percig sütjük. A fedőt levéve rápirítunk. A krumplit héjában megfőzzük, ha kihűlt, meghámozzuk, kockákra vágjuk. A hagymát vékonyra szeljük és a krumplihoz adjuk. Az öntethez az ecetet, cukrot, sót, borsot, piros fűszerpaprikát összekeverjük, a kétféle olajjal meglocsoljuk és lazán átkeverjük. Hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek. A salátát a sült húshoz tálaljuk.
Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!
A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!