Egy pénteki napot nem is lehetne izgalmasabban zárni, mint ezzel a “pityókás” szőlőkehellyel. A szőlő az ősz egyik legnépszerűbb gyümölcse, így mi sem feledkezhetünk meg róla. Ez a kehely pillanatok alatt elkészül és még a sütőt sem kell bekapcsolni ahhoz, hogy egy finom desszert kerüljön az asztalotokra.
Hozzávalók:
- 40 g (1 csomag) vaníliás pudingpor
- 3 dl édes fehérbor
- 2 dl tej
- 4 ek. kristálycukor
- 2 dl habtejszín
- 10 dkg piros szőlő
- 10 dkg fehér szőlő
- 1 ek. pirított, durvára vágott mandula
Elkészítés:
A pudingporhoz adjuk a cukrot, egy kevés borral csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a maradék bort és a tejet. Kevergetve sűrűre főzzük, majd kihűtjük. Közben a tejszínt kemény habbá verjük, a szőlőt megmossuk, a nagyobb szemeket félbevágjuk, ha szükséges, kimagozzuk. A tejszínhabot a kihűlt pudinghoz keverjük, majd kelyhekbe kanalazzuk a felét, rászórjuk a szőlőszemeket és befedjük a maradék krémmel. A tetejét néhány szőlőszemmel és pirított mandulával díszítjük. Fogyasztásig hűtőben tároljuk.
Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!
A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!