„Pityókás” szőlőkehely

Egy pénteki napot nem is lehetne izgalmasabban zárni, mint ezzel a “pityókás” szőlőkehellyel. A szőlő az ősz egyik legnépszerűbb gyümölcse, így mi sem feledkezhetünk meg róla. Ez a kehely pillanatok alatt elkészül és még a sütőt sem kell bekapcsolni ahhoz, hogy egy finom desszert kerüljön az asztalotokra.

Hozzávalók:

Elkészítés:

A pudingporhoz adjuk a cukrot, egy kevés borral csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a maradék bort és a tejet. Kevergetve sűrűre főzzük, majd kihűtjük. Közben a tejszínt kemény habbá verjük, a szőlőt megmossuk, a nagyobb szemeket félbevágjuk, ha szükséges, kimagozzuk. A tejszínhabot a kihűlt pudinghoz keverjük, majd kelyhekbe kanalazzuk a felét, rászórjuk a szőlőszemeket és befedjük a maradék krémmel. A tetejét néhány szőlőszemmel és pirított mandulával díszítjük. Fogyasztásig hűtőben tároljuk.

Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!

A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!

Ha tetszik, amit olvasol, oszd meg másokkal!

Ajánlott cikkek