Póréhagymás, krémsajtos, baconos penne

Ez egy könnyed ebéd, ami jól tud esni a melegebb napokon. Jó szaftos, amit a tejtermékeknek köszönhető, és azért fogyasztjuk pennével, mert azt az isteni szaft jól körül tudja vonni. A póréhagyma egy friss ízvilágot kölcsönöz az ételnek, ami rendkívül jól áll neki.

Reméljük ízleni fog Nektek is! Mi imádjuk!

Hozzávalók:

Elkészítés:

Lereszeljük a sajtot, felaprózzuk a bacont és a póréhagymát. Egy nagyobb serpenyőben felhevítjük az olajat és a bacont megpirítjuk.  Elég csak annyira, hogy a zsírja kiolvadjon. Ezután belekeverjük a póréhagymát. Felöntjük főzőtejszínnel, felforraljuk és hozzáadjuk a krémsajtot. Fűszerezzük sóval, borssal, mustárral, végül a reszelt füstölt sajtot is belekeverjük. Pár percig forraljuk a szószt, majd végül összekeverjük a kifőtt, leszűrt penne tésztával.

Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!

A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!

Ha tetszik, amit olvasol, oszd meg másokkal!

Ajánlott cikkek