A krémes puding a friss és zamatos őszibarackkal olyan ízharmóniát alkot, amit nem lehet felülmúlni! Ez a lágy őszibarackleves hűtőhidegen a legfinomabb. Készíthető tejszínnel is a még lágyabb ízélményért. Az őszibarack vitaminokban és antioxidánsokban gazdag, ezért nagyon egészséges a fogyasztása. Az őszibarackleveshez válasszunk keményebb gyümölcsöket, hogy ne főjön szét a gyümölcshús a levesben! Ízlés szerint kiegészíthetjük az őszibaracklevest egyéb idénygyümölcsökkel is, például cseresznyével vagy sárgadinnyével.
Hozzávalók:
- 4-5 db őszibarack
- 1,5 l víz
- 2-4 db egész szegfűszeg, vagy 1 késhegynyi őrölt szegfűszeg
- 1 csipet fahéj
- 0.5 tasak vaníliás pudingpor
- 1 dl tej
- 1.5 evőkanál tejföl
- 1 csomag vanillincukor
Elkészítés:
A barackokat alaposan megmossuk, meghámozzuk, a magokat kivesszük és a gyümölcshúst felcikkezzük. Egy edényben annyi vízzel felöntjük, hogy a barackokat bőven ellepje — ez nagyjából 1-1,5 liter víz lesz közepes barackok esetén. Beleszórjuk a fahéjat és a szegfűszeget.
A pudingporhoz adjuk a vanillincukrot és a tejjel csomómentesre elkeverjük, tejföllel besűrítjük. Amint a leves felforr, folyamatosan kavargatva beleöntjük a pudingot és újra hagyjuk felfőni. Kóstoljuk, ízlés szerint cukorzzuk, ha nem elég édes. Édesíthetjük mézzel is, az karakteresebb, teltebb ízt ad a levesnek.
Az őszibarackleves akkor a legfinomabb, ha hűtőhidegen tálaljuk. Közvetlenül az elfogyasztása előtt nyomhatunk bele tejszínhabot, vagy felszolgálhatjuk babapiskótával is.
Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!
A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!