Puha narancsos-mákos kuglóf

Szeretnénk ezzel a kuglóf recepttel megédesíteni a hetet számotokra. Pont a felénél járunk, muszáj valamivel az energiaszintet magunkban feltornászni. Ez a desszert a narancs és a mák kombinációjával igazán könnyed és finom lesz.

Ha szükséged van egy kis plusz energiára, ezt a receptet bártan merjük ajánlani!

Hozzávalók:

Elkészítés:

Minden legyen szobahőmérsékletű. Egy tálban szitáljuk össze a lisztet, a sütőport, keverjük bele a mákot és tegyük félre. Egy másik tálban keverjük habosra a tojásokat a cukrokkal, közben lassan öntsük hozzá az olajat, tegyük bele a natúr joghurtot, reszeljük bele a narancshéjat, facsarjuk bele a levét, öntsük hozzá a tejet, keverjük össze. Végül keverjük csomómentesre a félretett lisztes keverékkel. Egy kb. 22 cm-es kuglóf formát kenjünk ki kevéske olajjal, szórjuk meg nagyon vékonyan liszttel. (A felesleget rázzuk ki.) Öntsük bele a masszát. Előmelegített sütőbe toljuk, és 180 °C-on sütjük 45 percig, illetve tűpróbáig. Rácsra téve hagyjuk a formában kicsit hűlni, majd óvatosan kiborítjuk egy rácsra, és tovább hűtjük. Tálalás előtt tetejét enyhén porcukrozzuk, majd tetszés szerinti szeletekre vágva szervírozzuk.

Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!

A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!

Ha tetszik, amit olvasol, oszd meg másokkal!

Ajánlott cikkek