Szeretnénk ezzel a kuglóf recepttel megédesíteni a hetet számotokra. Pont a felénél járunk, muszáj valamivel az energiaszintet magunkban feltornászni. Ez a desszert a narancs és a mák kombinációjával igazán könnyed és finom lesz.
Ha szükséged van egy kis plusz energiára, ezt a receptet bártan merjük ajánlani!
Hozzávalók:
- 20 dkg finomliszt
- 12 g sütőpor
- 8 dkg darált mák
- 2 db tojás (M-es)
- 16 dkg cukor
- 20 g vaníliás cukor
- 1 csipet só
- 1 dl étolaj (nem olíva)
- 2 evőkanál natúr joghurt
- 1 dl tej
- 1 narancs reszelt héja és leve
Elkészítés:
Minden legyen szobahőmérsékletű. Egy tálban szitáljuk össze a lisztet, a sütőport, keverjük bele a mákot és tegyük félre. Egy másik tálban keverjük habosra a tojásokat a cukrokkal, közben lassan öntsük hozzá az olajat, tegyük bele a natúr joghurtot, reszeljük bele a narancshéjat, facsarjuk bele a levét, öntsük hozzá a tejet, keverjük össze. Végül keverjük csomómentesre a félretett lisztes keverékkel. Egy kb. 22 cm-es kuglóf formát kenjünk ki kevéske olajjal, szórjuk meg nagyon vékonyan liszttel. (A felesleget rázzuk ki.) Öntsük bele a masszát. Előmelegített sütőbe toljuk, és 180 °C-on sütjük 45 percig, illetve tűpróbáig. Rácsra téve hagyjuk a formában kicsit hűlni, majd óvatosan kiborítjuk egy rácsra, és tovább hűtjük. Tálalás előtt tetejét enyhén porcukrozzuk, majd tetszés szerinti szeletekre vágva szervírozzuk.
Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!
A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!