A rakott ételek a magyar konyha népszerű fogásai közé tartoznak. Ez a rakott cukkini recept nem csak mennyeien finom, de még egészséges is! Ráadásul a diétázók és fogyókúrázók is bátran fogyaszthatják. Van benne hús, szénhidrát és sok-sok zöldség, ezért ez a fitt rakott cukkini minden tápanyagot és vitamint tartalmaz, amelyre szervezetednek szüksége lehet. Forrón tálalva, parmezán sajttal megszórva ajánljuk!
Hozzávalók:
- 15 dkg bulgur
- 1-1,5 dl víz
- 40 dkg darált hús
- 2 db cukkini
- 1 db tv paprika
- 1 db paradicsom
- 5 dkg szalonna
- 1 fej vöröshagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint só, bors, őrölt kömény, bazsalikom, oregánó
- 2-2,5 dl paradicsomlé
- ízlés szerint oliva olaj
- 5-10 dkg reszelt mozzarella
- 1 teáskanál pirospaprika
Elkészítés:
A bulgurt dupla mennyiségű forró vízzel felöntjük, megsózzuk és fedővel szorosan lezárjuk. Megvárjuk, hogy kicsit megszívja magát.
A hagymát az olajon pár percig pároljuk, majd mehet bele a szalonna, paprika, paradicsom. Ezeket a serpenyőben megpirítjuk. Beletesszük a pirospaprikát, a darált húst, a paradicsomlét, a vizet, a fűszereket, a zúzott fokhagymát és kb. 10-15 percig főzzük.
A kész húsos alapot a kidagadt bulgurral elkeverjük. Oliva olajjal kikent hőálló edénybe soronként rétegezzük a cukkinit, a húsos bulgurt és a sajtot. A tetejét gazdagon megszórjuk sajttal. 180 fokon 30-35 percig sütjük.
Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!
A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!