Fitt paradicsomos rakott cukkini

Rakott cukkini

A rakott ételek a magyar konyha népszerű fogásai közé tartoznak. Ez a rakott cukkini recept nem csak mennyeien finom, de még egészséges is! Ráadásul a diétázók és fogyókúrázók is bátran fogyaszthatják. Van benne hús, szénhidrát és sok-sok zöldség, ezért ez a fitt rakott cukkini minden tápanyagot és vitamint tartalmaz, amelyre szervezetednek szüksége lehet. Forrón tálalva, parmezán sajttal megszórva ajánljuk!

Hozzávalók:

Elkészítés:

A bulgurt dupla mennyiségű forró vízzel felöntjük, megsózzuk és fedővel szorosan lezárjuk. Megvárjuk, hogy kicsit megszívja magát.

A hagymát az olajon pár percig pároljuk, majd mehet bele a szalonna, paprika, paradicsom. Ezeket a serpenyőben megpirítjuk. Beletesszük a pirospaprikát, a darált húst, a paradicsomlét, a vizet, a fűszereket, a zúzott fokhagymát és kb. 10-15 percig főzzük.

A kész húsos alapot a kidagadt bulgurral elkeverjük. Oliva olajjal kikent hőálló edénybe soronként rétegezzük a cukkinit, a húsos bulgurt és a sajtot. A tetejét gazdagon megszórjuk sajttal. 180 fokon 30-35 percig sütjük.

Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!

A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!

Ha tetszik, amit olvasol, oszd meg másokkal!

Ajánlott cikkek