Rakott fejeskáposzta füstölt kolbásszal

A fejeskáposzta az egyik legrégebben ismert zöldség, már i. e. II. évezredben ismerték. Nagyon gazdag C-vitaminban, és E-vitaminban is. Antioxidánsok, a levélben lévő béta-karotin, amelyek még jó hatással van szervezetünkre, a magas élelmi rosttartalma mellett a káposztában. A káposztának van egy csípősebb utóíze ha fogyasztjuk, és azt a mustárolaj miatt érezzük. Ez antibakteriális hatású, természetes antibiotikumnak is szokták nevezni.

Ha egy füstösebb ízvilágú receptre vágysz, készítsd el ezt a receptet egy igazán jó minőségű füstölt kolbásszal!

Hozzávalók:

Fűszerek:

Elkészítés:

A kockára vágott vöröshagymát, a besózott, szeletelt fejeskáposztát kis zsíron, fedő alatt megpároljuk. Borssal, őrölt köménnyel fűszerezzük. A lángolt kolbászt megszurkáljuk, hogy a zsír kisülhessen belőle. A serpenyőbe a párolt káposzta köré tesszük, és lefedve mindkét oldalát megsütjük. Közben 1-1 kanál vizet adunk a káposzta alá, nehogy leégjen. A bulgurt beletesszük a káposztába, kb. 1 dl vizet öntünk rá, majd az apró almadarabkákat is hozzákeverjük. Fedő alatt hagyjuk megpuhulni, végül fedő nélkül kicsit még pirítjuk. Tálaláskor tejfölt teszünk rá, azzal lágyítjuk, krémesítjük.

Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!

A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!

Ha tetszik, amit olvasol, oszd meg másokkal!

Ajánlott cikkek