Miért is érdemes több fejes káposztát fogyasztani? Nem csak, immunerősítő szerepet tud ám betölteni. Amellett, hogy magas c-vitamin mennyiséggel rendelkezni, kiváló segéd a fogyásban és magas rost tartalmának köszönhetően segít a székrekedésen is. Magas antioxidáns tartalma miatt pedig tökéletes társ bőrápolás terén is.
Ha szeretnél valami gyors de finomat elkészíteni ebédre és megkívántad a káposztát, ezt a receptet neked találták ki!
Hozzávalók:
- 60 dkg darált sertéslapocka
- 50 dkg sárgarépa
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 4 ek. tejföl + 2 ek. a kenéshez
- 4-5 szem paradicsom
- 1,5 kg fejeskáposzta
- 1 dl étolaj
- ízlés szerint só, bors, őrölt kömény
Elkészítés:
A répát lereszeljük, a hagymát kockára vágjuk, a darálthússal és a tejföllel elkeverjük. Sóval, borssal, őrölt köménnyel ízesítjük! A paradicsomot felkarikázzuk, a káposztát vékonyra szeljük és enyhén megsózzuk. Olajozott tepsi aljára terítjük a káposzta felét, rá a darálthúsos keveréket, majd a káposzta másik felét. A tetejére paradicsomkarikákat rakunk és vékonyan megkenjük tejföllel. Alufólia alatt 40 percre 180 fokos sütőbe tesszük. Amikor készen van, a kiengedett levéből öntünk le és még 5 percre visszatesszük a sütőbe.
Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!
A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!