Rakott zsenge tök

Rakott zsenge tök

A zsenge tök különleges alapanyaga lehet ennek a rakott ételnek. A friss zöldség és a szaftos darált hús harmóniáját a tejföl teszi teljessé. A rakott zsenge tök a rakott krumplival ellentétben nem egy nehéz étel, mégis laktató. Könnyed vacsorának ajánljuk. A zsenge tök helyett télen, vagy szezonon kívül akár cukkinit is használhatunk az étel elkészítéséhez. Az ínyencek különleges sajttal is megszórhatják ezt az ételt a sütés utolsó 10 percében, hogy az szépen rápiruljon.

Hozzávalók:

A tejfölös keverékhez:

A rizst majdnem készre főzzük. A darált húst a rizzsel, az apróra vágott hagymával és fokhagymával, az egész tojásokkal összedolgozzuk, sóval, borssal, majoránnával ízesítjük.

A tököt meghámozzuk, félbevágjuk, majd negyedeljük. Ha nagyon zsenge tök, a magokat sem kell eltávolítani. Felkockázzuk és a kivajazott tepsibe helyezzük. Rákenjük a húspépet.

A tejfölt a tojásokkal és a fűszerekkel, sóval és szerecsendióval kikeverjük, és a húspép tetejére kenjük. 180°C-ra előmelegített sütőben 40 percig sütjük, míg az étel teteje megpirul.

Friss zöldsalátával, csalamádéval vagy paradicsommal tálaljuk. Friss tejföllel díszíthetjük nagyméretű tányéron felszolgálva, hiszen a kontrasztos díszítő érték mellett az ízélményt is növeli a krémes tejföl.

Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!

A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!

Ha tetszik, amit olvasol, oszd meg másokkal!

Ajánlott cikkek