A magyar konyhának részét képezik a halas ételek, azonban sok háztartásban csak ritkán fogyasztják ezeket a fogásokat. Ez az egyszerű rántott ponty különleges körettel felturbózva igazi ünnepi lakoma is lehet! A friss saláta és a friss hal üde, tavaszias hangulatot teremt az asztalnál. A rántott ponty a maga egyszerűségével, hazai jellegzetes ízvilágával csak jó választás lehet ebédre, vacsorára.
Hozzávalók:
- 6 pontyszelet
- 500 g édesburgonya
- 1 db vöröshagyma
- 1 evőkanál kacsazsír
- 8 evőkanál zabpehelyliszt
- 3 db tojás
- 1 evőkanál szezámmag
- 1 evőkanál lenmag
- olaj a hal sütéséhez
Salátához:
Elkészítés:
Az édesburgonyát meghámozzuk, apró kockára vágjuk és sós vízben megfőzzük. Serpenyőben felmelegítjük a kacsazsírt, a karikákra vágott vöröshagymát világos aranyszínűre pirítjuk és átforgatjuk benne a főtt édesburgonyát.
A salátához elkészítjük az alaplevet és beleforgatjuk a salátamixet.
A halszeleteket megmossuk, majd besózzuk. A fele zabpehelyliszthez hozzáadjuk a lenmagot és a szezámmagot. A maradék zabpehelylisztben megforgatjuk a halat, majd a felvert tojásban, végül a magvas lisztben. Olajban szép aranyszínűre sütjük.
Tányéron esztétikusan elhelyezzük a sülthagymás édesburgonyát, mellé a rántott pontyot és a salátát. Forrón tálaljuk.
Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!
A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!