Rántott ponty magvas bundában sülthagymás édesburgonyával, salátakeverékkel

Rántott ponty

A magyar konyhának részét képezik a halas ételek, azonban sok háztartásban csak ritkán fogyasztják ezeket a fogásokat. Ez az egyszerű rántott ponty különleges körettel felturbózva igazi ünnepi lakoma is lehet! A friss saláta és a friss hal üde, tavaszias hangulatot teremt az asztalnál. A rántott ponty a maga egyszerűségével, hazai jellegzetes ízvilágával csak jó választás lehet ebédre, vacsorára.

Hozzávalók:

Salátához:

Elkészítés:

Az édesburgonyát meghámozzuk, apró kockára vágjuk és sós vízben megfőzzük. Serpenyőben felmelegítjük a kacsazsírt, a karikákra vágott vöröshagymát világos aranyszínűre pirítjuk és átforgatjuk benne a főtt édesburgonyát.

A salátához elkészítjük az alaplevet és beleforgatjuk a salátamixet.

A halszeleteket megmossuk, majd besózzuk. A fele zabpehelyliszthez hozzáadjuk a lenmagot és a szezámmagot. A maradék zabpehelylisztben megforgatjuk a halat, majd a felvert tojásban, végül a magvas lisztben. Olajban szép aranyszínűre sütjük.

Tányéron esztétikusan elhelyezzük a sülthagymás édesburgonyát, mellé a rántott pontyot és a salátát. Forrón tálaljuk.

Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!

A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!

Ha tetszik, amit olvasol, oszd meg másokkal!

Ajánlott cikkek