Rántott újburgonya

Rántott burgonya

A rántott burgonya egy igazán izgalmas köret. Készíthető nassolni valónak, uzsonnának is, hiszen magában is megállja a helyét. A rántott burgonya újburgonyából a legfinomabb, hiszen a friss, zsenge újburgonya biztosan kellőképpen megfő a panírban, mialatt aranybarnára sül az olajban a külseje. Kóstold meg különböző szószokkal, öntetekkel. A rántott burgonya a legjobb dolog, ami krumplival történhet!

Hozzávalók:

Elkészítés:

A burgonyákat meghámozzuk, megmossuk, papírtörlőn leszárítjuk, kb. fél cm széles szeletekre vágjuk, majd megsózzuk. Először lisztbe, majd a felvert tojásba, végül pedig zsemlemorzsába forgatjuk. Bő forró olajban szép pirosra sütjük. Sütéskor a bundában a burgonya szépen megpuhul, ezért nem kell előfőzni! Fogyasztható vasárnapi ebédhez a csirkehús mellé köretként, vagy zöld salátával önálló ételként is nagyon finom.

Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!

A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!

Ha tetszik, amit olvasol, oszd meg másokkal!

Ajánlott cikkek