A rántott burgonya egy igazán izgalmas köret. Készíthető nassolni valónak, uzsonnának is, hiszen magában is megállja a helyét. A rántott burgonya újburgonyából a legfinomabb, hiszen a friss, zsenge újburgonya biztosan kellőképpen megfő a panírban, mialatt aranybarnára sül az olajban a külseje. Kóstold meg különböző szószokkal, öntetekkel. A rántott burgonya a legjobb dolog, ami krumplival történhet!
Hozzávalók:
- 4 db újburgonya
- 2 egész tojás
- 6 evőkanál liszt
- 10 dkg zsemlemorzsa
- só
- 1/2 l olaj a sütéshez
Elkészítés:
A burgonyákat meghámozzuk, megmossuk, papírtörlőn leszárítjuk, kb. fél cm széles szeletekre vágjuk, majd megsózzuk. Először lisztbe, majd a felvert tojásba, végül pedig zsemlemorzsába forgatjuk. Bő forró olajban szép pirosra sütjük. Sütéskor a bundában a burgonya szépen megpuhul, ezért nem kell előfőzni! Fogyasztható vasárnapi ebédhez a csirkehús mellé köretként, vagy zöld salátával önálló ételként is nagyon finom.
Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!
A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!