Reszelt krumpliágyon sült, tejszínes-sajtos húsgombóc

Ismerjük már a burgonya sok oldalát a konyhában. Ebben a receptben az esetünkben egy új oldalát ismerhetjük meg. Reszelt burgonya tejszínnel és sajttal lesütve igazán finomnak tűnik, és szerintünk kár lenne kihagyni.

Reméljük, hogy fel tudjuk dobni ezzel a recepttel a hétkezdést számotokra!

Hozzávalók:

Elkészítés:

A darált húshoz adjuk az apróra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, a tojást, ízlés szerint sót, őrölt borsot és pirospaprikát. Alaposan összedolgozzuk. A krumplit almareszelőn lereszeljük, megsózzuk, és a kivajazott tepsiben elrendezzük. Rátesszük a húsgombócokat, ráöntjük a tejszínt, és 180 fokos sütőben elkezdjük sütni. Amikor már kezd pirulni, ráhalmozzuk a sajtot és készre sütjük. 5 percig pihentetjük és tálalhatjuk is.

Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!

A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!

Ha tetszik, amit olvasol, oszd meg másokkal!

Ajánlott cikkek