Ismerjük már a burgonya sok oldalát a konyhában. Ebben a receptben az esetünkben egy új oldalát ismerhetjük meg. Reszelt burgonya tejszínnel és sajttal lesütve igazán finomnak tűnik, és szerintünk kár lenne kihagyni.
Reméljük, hogy fel tudjuk dobni ezzel a recepttel a hétkezdést számotokra!
Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 50 dkg darált hús
- 2 dl tejszín
- 15 dkg sajt
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tojás
- ízlés szerint só, őrölt bors
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 evőkanál vaj
Elkészítés:
A darált húshoz adjuk az apróra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, a tojást, ízlés szerint sót, őrölt borsot és pirospaprikát. Alaposan összedolgozzuk. A krumplit almareszelőn lereszeljük, megsózzuk, és a kivajazott tepsiben elrendezzük. Rátesszük a húsgombócokat, ráöntjük a tejszínt, és 180 fokos sütőben elkezdjük sütni. Amikor már kezd pirulni, ráhalmozzuk a sajtot és készre sütjük. 5 percig pihentetjük és tálalhatjuk is.
Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!
A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!