A banánt legtöbbször nyersen fogyasztjuk, ám egy kis hőkezelés után valódi csemegévé válhat. Magas kálium- és magnéziumtartalmának köszönhetően segít felvenni a harcot a magas vérnyomással szemben, valamint csontjainkat is védi. A banán antacid-hatása miatt a gyomorfekélytől is megvédheti szervezetünket, míg pektin tartalma az emésztésünkre van jótékony hatással. Ha ti is szeretitek, ha a banán nem csak nyersen kerül az asztalra, akkor próbáljátok ki a mai receptünket!
Hozzávalók:
Töltelék:
Elkészítés:
A lisztben elmorzsoljuk a vajat. A vizet, a sót, a tojást és a sűrített tejet elkeverjük, majd hozzáadjuk a vajas lisztet. A tésztát jól összegyúrjuk és beolajozzuk. Fél óra pihentetés után hat részre osztjuk és beolajozzuk gombócokat. Egyesével vékonyra nyújtjuk, vagy kézzel széthúzzuk, mint a rétestésztát. Serpenyőben, közepes hőfokon kevés vajat hevítünk, belerakjuk palacsintatésztát, és vékony banánkarikákat teszünk a közepére. A tészta széleit középre behajtjuk és aranybarnára sütjük mindkét oldalát. Tálaláskor kockára vágjuk és mézes kókusztejjel, juharsziruppal, vaníliaöntettel vagy csokiöntettel meglocsoljuk.
Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!
A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!