A tökéletes leves alapja a jó minőségű leveszöldség. Ami talán mindenki levesébe belekerül a sárgarépa, petrezselyemgyökér és a zeller. Egy könnyed ebéd első fogása lehet a zöldségleves, de mint látjuk ez a recept egy kicsit többet kínál. Fontos, hogy feldobjuk ételeinket valami izgalmassal a változatosság kedvéért.
Ha Neked is jól esne egy újragondolt zöldségleves, ezt a receptet bátran merjük ajánlani!
Hozzávalók:
- 1 doboz leveszöldség
- ízlés szerint só, bors
- 10 dkg reszelt sajt
- 2 ek. liszt
- 1 db tojás
- petrezselyemzöld
Elkészítés:
A leveszöldségeket megtisztítjuk és feltesszük főni. Sóval, borssal ízesítjük. Amikor a zöldségek majdnem megpuhultak, elkészítjük a sajtgombóc masszáját. Egy tálban a reszelt sajtot, a lisztet és a tojást alaposan összekeverjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Forró, de nem lobogó levesbe kanállal galuskákat szaggatunk. Amikor minden gombóc feljött a leves felszínérre, elzárjuk a hőt alatta. Tálalás előtt vágott petrezselyemzölddel szórjuk meg a tetejét.
Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!
A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!