Sajtgombóc leves

Sajtgombóc leves

A sajtgombóc leves nagyon jó választás, ha egy gyors és finom levest szeretnénk elkészíteni, nem szokványos levesbetétekkel. Ennek a különleges megjelenésű levesnek az ízvilága hasonlít a magyar konyha hagyományos ízeihez, de a felhasznált sajt erősségétől függően egzotikus ízekkel is kiegészül. A különleges sajtok kedvelőinek kötelező kipróbálni! Többféle sajttal is készíthető, így megunhatatlanul változatos ez a leves.

Hozzávalók a leveshez:

Hozzávalók a sajtgombóchoz:

Az újhagymát felkarikázzuk, kevés olajon elkezdjük dinsztelni, sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a felkockázott leveszöldségeket és átpirítjuk. Vízzel felengedjük, sóval, borssal ízesítjük. Addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak.

A sajtgombóchoz lereszeljük a sajtot, hozzáadjuk a tojást, a lisztet, késhegynyi szerecsendiót, csipet fehérborsot és sót. Vizes kézzel cseresznye nagyságú gombócokat formázunk és a forrásban lévő levesbe tesszük. 2-3 perc alatt készre főzzük és már tálalhatjuk is.

Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!

A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!

Ha tetszik, amit olvasol, oszd meg másokkal!

Ajánlott cikkek