Tudtad, hogy a kápia paprika egy igazi vitaminbomba? Ebben a zöldségben bőven találhatunk C-vitamint, kalciumot és béta-karotint, valamint provitaminokban is gazdag. Ennek köszönhetően pedig felveszi a harcot többek között a magas koleszterinszinttel, javítja az anyagcserét és még a vérkeringést is szabályozza. Most, hogy tudjuk, hogy milyen csodákra képes ez a paprika, nézzük meg, hogy hogyan érdemes a leginkább fogyasztani. Az egyik legelterjedtebb felhasználási módszer egyértelműen a grillezés, melynek segítségével egyedi, zamatos ízek szabadulnak fel a kápia paprikából. Ezúttal mi is a sütésre helyeztük a hangsúlyt egy kis extrával! Semmiképpen ne hagyjátok ki!
Hozzávalók:
- 3 db nagyobb méretű kápia paprika
- 300 g sajtkrém
- ízlés szerint só, bors
- 1 teáskanál őrölt pirospaprika
- 5 gerezd fokhagyma
- bacon szeletek
Elkészítés:
A sajtkrémet elkeverjük a reszelt fokhagymával, ízesítjük sóval, borssal és őrölt pirospaprikával. A kápia paprikát félbevágjuk és eltávolítjuk a magját. A paprikákat megtöltjük a sajtkrémmel, majd bacon szeletekkel körbetekerjük. 180 fokra előmelegített sütőbe rakjuk, és ha a bacon megpirult, elkészült a gyors és egyszerű ételünk.
Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!
A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!