A “kremzli” egyike a legismertebb és legnépszerűbb magyar ételeknek. Ha mégsem cseng ismerősen a neve, akkor az a számtalan elnevezése miatt lehet. Hívjuk azonban kremzlinek, tócsninak, lapcsánkának vagy éppen röstinek, ugyanaz az íz jut eszébe mindenkinek. Ezúttal egy uborkás mártogatóssal megbolondított változatot hoztunk, ami a petrezselyemlevéltől és a görög joghurttól válik igazán frissé és zamatossá. Ennél egyszerűbb és laktatóbb kora őszi vacsorát el sem képzelhetnénk. Próbáljátok ki még ma!
Hozzávalók:
A mártogatóshoz:
- 2 nagyobb kígyóuborka
- pár szál petrezselyemlevél
- 4 ek. görög joghurt
- 1 nagy ek. majonéz
- só, bors
Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk és nagylyukú reszelőn lereszeljük. Megsózzuk, majd kinyomkodjuk a levét. Hozzáadjuk a reszelt sajtot, a tojást, a tejfölt és a lisztet. Borsozzuk és jól összekeverjük. Egy serpernyőt átforrósítunk, megkenjük kevés olajjal és kanálnyi masszát teszünk bele. 2-3 cm vastagságúra elsimítjuk és mindkét oldalát átsütjük. Az uborkát héjastól lereszeljük. Megsózzuk és hagyjuk állni 5 percig. A mártogatóshoz a joghurtot elkeverjük a majonézzel. Az uborkát kinyomkodjuk a levétől és a joghurtos keverékhez adjuk. Borssal, apróra vágott petrezselyemmel ízesítjük. Érdemes előre elkészíteni, lehűteni és úgy tálalni a forró kremzlivel.
Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!
A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!