Sajtos-paprikás leveles tekert

Paprikás leveles tekert

A leveles tésztával rendkívül egyszerű bánni, ezért közkedvelt sütemény alapanyag. Ha unod a pogácsát, kóstold meg ezt a különleges, fűszeres, rendkívül ízletes sós süteményt! A sajtos-paprikás leveles tekert pofonegyszerű, gyorsan megsül és nagyon-nagyon finom. Kiváló vendégvárónak, vagy hétvégi reggelinek-uzsonnának. A sajtos-paprikás leveles tekert csiga formára is vágható, de batyunak is elkészíthető. A tekercsek kevésbé sajtosak, ezért a sajtimádóknak a batyuk készítését ajánljuk.

Hozzávalók:

Elkészítés:

A leveles tésztát kinyújtjuk, megkenjük a sajtkrémmel és megszórjuk az apróra vágott zöldpaprikadarabokkal. Ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük. A tésztát feltekerjük, tetejét tojással megkenjük és reszelt sajtot szórunk rá. 180 fokos sütőben aranybarnára sütjük. Forrón felszeleteljük, így kínáljuk.

Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!

A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!

Ha tetszik, amit olvasol, oszd meg másokkal!

Ajánlott cikkek