Tudtátok, hogy amellett, hogy nyersen is megfőzve is lehet fogyasztani a sárgarépát, szárított leveléből a mai napig teát készítenek? Mindezek mellett magas klorofill tartalmának köszönhetően alkalmas a kellemetlen lehelet de akár egy fogínygyulladás megszüntetésére is.
Hozzávalók:
- 5 db tojás
- 5 dkg reszelt sajt
- étolaj a sütéshez
- 5 dkg reszelt sárgarépa
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- ízlés szerint só, bors
- néhány db zsemle kettévágva vagy szeletelt kenyér
- ízlés szerint tejföl (elhagyható)
Elkészítés:
A tojást felverjük és hozzáadjuk a sajtot, fokhagymát és a reszelt sárgarépát. Sóval, borssal ízesítjük. A kettévágott zsemlét vagy szeletelt kenyeret a tojásos masszába forgatjuk. Villával kicsit rányomkodjuk a masszát, majd forró olajban mindkét oldalát megsütjük. Tetejére rakhatunk még kevés tejfölt is.
Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!
A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!