Sajtos-sárgarépás bundás kenyér

Tudtátok, hogy amellett, hogy nyersen is megfőzve is lehet fogyasztani a sárgarépát, szárított leveléből a mai napig teát készítenek? Mindezek mellett magas klorofill tartalmának köszönhetően alkalmas a kellemetlen lehelet de akár egy fogínygyulladás megszüntetésére is.

Hozzávalók:

Elkészítés:

A tojást felverjük és hozzáadjuk a sajtot, fokhagymát és a reszelt sárgarépát. Sóval, borssal ízesítjük. A kettévágott zsemlét vagy szeletelt kenyeret a tojásos masszába forgatjuk. Villával kicsit rányomkodjuk a masszát, majd forró olajban mindkét oldalát megsütjük. Tetejére rakhatunk még kevés tejfölt is.

Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!

A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!

Ha tetszik, amit olvasol, oszd meg másokkal!

Ajánlott cikkek