Sajtos-tejfölös brokkoli besütve

A brokkolira sok gyermek ellenségként tekint, azonban a pozitív élettani hatásai megkérdőjelezhetetlenek. Tápanyagtartalma igen magas, miközben alapvetően egy kalóriaszegény zöldségről van szó. Magas rosttartalmának köszönhetően pedig számos betegséget megelőzhetünk a fogyasztásával. Bár számtalan elkészítési módja ismert, ha szeretnénk, hogy a legkisebbek számára is vonzó legyen a brokkoli, akkor öntsük nyakon fűszeres tejföllel és szórjuk meg bőségesen sajttal.

Hozzávalók:

Elkészítés:

A sajtos-tejfölös brokkoli elkészítéséhez először megtisztítjuk a brokkolit, rózsáira szedjük, a torzsájának a külső részét levágjuk, a maradékot pedig felszeleteljük. Bő, sós, lobogó vízbe dobjuk és addig főzzük, amíg félig meg nem puhul (ez kb. 10 perc), majd leszűrjük. A tejfölben elkeverjük a sót, a borsot és a zúzott fokhagymát. A brokkolit szorosan egy mélyebb tepsibe rakjuk, lekenjük a tejföllel, megszórjuk reszelt sajttal és 180 fokos sütőben 35-40 perc alatt megsütjük.

Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!

A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!

Ha tetszik, amit olvasol, oszd meg másokkal!

Ajánlott cikkek