Sajttal bélelt cukkinihajók

Sajttal bélelt cukkinihajók

A töltött cukkini sokak által kedvelt magyar étel. Ez a változata a hagyományos darált húsos változattól eltérően kolbásszal készül. A sajttal bélelt cukkinihajók legnagyobb különlegessége mégis a belsejében rejlő olvadt sajt! Ha kedveled a núlós-olvadt sajtot, a friss zöldségeket és a finom ízeket, ez a Neked való recept! A cukkinihajók tetejére reszelt sajttal duplán élvezheted az olvadt és megpirult sült sajtok különlegességét! Ízlés szerint további zöldségekkel is kiegészíthetjük a tölteléket, például olajbogyóval, gombával vagy articsókával. Önmagában is fogyaszthatjuk, de akár rizzsel, bulgurral kiegészítve is tálalhatók a cukkinihajók.

Hozzávalók:

Elkészítés:

A cukkinit megmossuk, a zöldség szár felőli végét levágjuk, magját kikaparjuk. A cukkinihajók belsejét sózzuk, borsozzuk és reszelt sajttal bőségesen kibéleljük.

A kolbászt és a koktélparadicsomot vékonyan felkarikázzuk. Felváltva rátesszük a kolbász és a koktélparadicsom karikákat a cukkini hajóba tett sajtra.

A tejfölben elkeverjük a majonézt, adunk hozzá kaprot, zúzott fokhagymát, kevés sót és borsot. Akár kevés tejjel, vagy vízzel is hígíthatjuk a mártást, ha úgy érezzük, nehéz vele dolgoznunk. A kész öntettel befedjük a cukkinik tetejét, és 170 fokon 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük.

Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!

A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!

Ha tetszik, amit olvasol, oszd meg másokkal!

Ajánlott cikkek