A fejes saláta az egyik legrégebbi zöldség az emberiség életében. Számos jótékony hatással rendelkezik. Amellett, hogy már akár 6 salátalevél is képes fedezni egy felnőtt ember napi A-vitamin szükségletének 100%-át, kiváló kiegészítő fogyókúrások számára és képes serkentei a haj növekedését is.
Hozzávalók:
- 2 szelet füstölt tarja vagy sonka
- 3 db kisebb krumpli
- 1 fej kisebb vöröshagyma
- 10 db nagy salátalevél
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál zsír
- 1 púpos evőkanál liszt
- 8 púpos evőkanál tejföl (kb. 1 nagy pohár)
- 2 evőkanál 10 %-os ecet
- ízlés szerint só, bors
- ízlés szerint szárított petrezselyem
Elkészítés:
A tarját és a hagymát felkockázzuk, a fokhagymát vékonyra szeljük, zsiradékon összepároljuk. A krumplit meghámozzuk, kockára vágjuk és a keverékhez adjuk. A salátát megmossuk, csíkokra vágjuk. A keverékhez lisztet adunk, rántást készítünk. Felöntjük kb. 2 l vízzel, fűszerezzük, majd hozzáadjuk a salátát. A tejfölt elkeverjük egy kis leveslével, majd a leveshez öntjük. 2 evőkanál ecettel ízesítjük, összefőzzük. Sajtos pirítóssal tálaljuk.
Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!
A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!