Salátaleves

A fejes saláta az egyik legrégebbi zöldség az emberiség életében. Számos jótékony hatással rendelkezik. Amellett, hogy már akár 6 salátalevél is képes fedezni egy felnőtt ember napi A-vitamin szükségletének 100%-át, kiváló kiegészítő fogyókúrások számára és képes serkentei a haj növekedését is.

Hozzávalók:

Elkészítés:

A tarját és a hagymát felkockázzuk, a fokhagymát vékonyra szeljük, zsiradékon összepároljuk. A krumplit meghámozzuk, kockára vágjuk és a keverékhez adjuk. A salátát megmossuk, csíkokra vágjuk. A keverékhez lisztet adunk, rántást készítünk. Felöntjük kb. 2 l vízzel, fűszerezzük, majd hozzáadjuk a salátát. A tejfölt elkeverjük egy kis leveslével, majd a leveshez öntjük. 2 evőkanál ecettel ízesítjük, összefőzzük. Sajtos pirítóssal tálaljuk.

Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!

A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!

Ha tetszik, amit olvasol, oszd meg másokkal!

Ajánlott cikkek