Sárgaborsó főzelék sülthagymás csirkemellel

A héten már találkoztunk a vöröshagyma jótékony hatásaival, de akkor vegyük elő kicsit részletesebben. A magyar konyha miatt, szinte minden háztartásban fellelhető sokoldalú zöldség. A hagyma tele van tápanyaggal, és emellé kevés kalória társul. Vitaminjai például a C, B6, B9. A c-vitamin az immunrendszer erősítéséhez szükséges a szervezetünkben, míg a B6- és B9- vitminok az idegrendszerünk normál működéséhez elengedhetetlen. A hagymákban lévő káliumtartalom pedig a test vízháztartását és a veseműködést szabályozza. Hosszútávon a csontok egészségét is erősen támogató zöldségről van szó.

Ha egy kis nosztalgiára vágynál, bátran próbáld ki ezt a receptünket is!

Hozzávalók:

Sült hagymához:

Elkészítés:

Előző este beáztatjuk a sárgaborsót. A hagymát finomra vágjuk és a forró olajon megpirítjuk. Fokhagymával, sóval, borssal ízesítjük, és felöntjük 1 dl vízzel. Ha felforrt, hozzáadjuk a sárgaborsót, öntünk hozzá még vizet és puhára főzzük. Kevés olajban kikeverjük a pirospaprikát és a lisztet, a főzelékre öntjük és összeforraljuk. Elkészítjük a sülthagymás csirkemellet. A húst, hagymát felvágjuk, sózzuk, borsozzuk és az olajban megpirítjuk. Rászórjuk a pirospaprikát és összefőzzük. A főzeléket a sülthagymás csirkemellel tálaljuk.

Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!

A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!

Ha tetszik, amit olvasol, oszd meg másokkal!

Ajánlott cikkek