Ha egy gyors és laktató ebédet ennél, vagy munka után házias ízekre vágysz, ez a főzelék pont Neked való! A sárgaborsó lassan felszívódó szénhidrátokat tartalmaz, tehát ez a főzelék órákra kielégíti az éhséged. Ráadásul magas fehérje- és ásványi anyag tartalmának köszönhetően nagyon egészséges is a sárgaborsó fogyasztása. Neked is garantáltan ez lesz az egyik kedvenc főzeléked!
Hozzávalók:
- 50 dkg sárgaborsó
- 3 db babérlevél
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 dl olaj
- 1 evőkanál liszt
- 1 teáskanál őrölt paprika
- ízlés szerint só
- kevés tejföl
Elkészítés:
A sárgaborsót előző nap átmossuk és annyi vízbe áztatjuk, hogy bőven ellepje. Másnap leszűrjük, majd kétszeres mennyiségű sós vízben feltesszük főni a babérlevelekkel. Leszedjük a habját, hozzáadjuk a hagymát. Addig főzzük, amíg a sárgaborsó puha nem lesz.
Közben rántást készítünk. Az olajon megpirítjuk a lisztet, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, pirítjuk még 1 percig. A rántást a tűzről lehúzzuk, mehet bele az őrölt paprika, 1 dl víz és a tejföl. Csomómentesre keverjük, majd a főzelékhez adjuk és alaposan összekeverjük. Forraljuk 4-5 percig, majd kiszedjük a babérleveleket, botmixerrel pürésítjük.
Tejföllel, pirított baconnel, sült hússal, virslivel vagy fasírttal tálaljuk.
Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!
A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!