Sárgaborsófőzelék – „Nagyi módra”

Sárgaborsó

Ha egy gyors és laktató ebédet ennél, vagy munka után házias ízekre vágysz, ez a főzelék pont Neked való! A sárgaborsó lassan felszívódó szénhidrátokat tartalmaz, tehát ez a főzelék órákra kielégíti az éhséged. Ráadásul magas fehérje- és ásványi anyag tartalmának köszönhetően nagyon egészséges is a sárgaborsó fogyasztása. Neked is garantáltan ez lesz az egyik kedvenc főzeléked!

Hozzávalók:

Elkészítés:

A sárgaborsót előző nap átmossuk és annyi vízbe áztatjuk, hogy bőven ellepje. Másnap leszűrjük, majd kétszeres mennyiségű sós vízben feltesszük főni a babérlevelekkel. Leszedjük a habját, hozzáadjuk a hagymát. Addig főzzük, amíg a sárgaborsó puha nem lesz.

Közben rántást készítünk. Az olajon megpirítjuk a lisztet, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, pirítjuk még 1 percig. A rántást a tűzről lehúzzuk, mehet bele az őrölt paprika, 1 dl víz és a tejföl. Csomómentesre keverjük, majd a főzelékhez adjuk és alaposan összekeverjük. Forraljuk 4-5 percig, majd kiszedjük a babérleveleket, botmixerrel pürésítjük.

Tejföllel, pirított baconnel, sült hússal, virslivel vagy fasírttal tálaljuk.

Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!

A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!

Ha tetszik, amit olvasol, oszd meg másokkal!

Ajánlott cikkek