A sárgadinnye a nyár egyik legkedveltebb gyümölcse. Létezik sárga-, zöld- és narancssárga húsú fajtája is, ráadásul mindegyiknek kicsit más az íze is. Ezáltal sokoldalú ez a könnyed hűsítő, hiszen a textúrája és az íze is könnyedén variálható a halványzöld sűrű koktéltól a müzlivel megbolondított narancssárga pohárdesszertig zamatos gyümölcsdarabokkal. Hogy hogy fogyasztod, az csak Rajtad áll!
Hozzávalók:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- ½ liter tej
- 3 ek. cukor
- 2 ek. tejföl
- 1 db sárgadinnye
Elkészítés:
Elkészítjük a pudingot. 4 dl tejet cukorral felteszünk melegedni, a maradék 1 dl tejben elkavarjuk a pudingport, a forró tejhez adjuk és összefőzzük. Lefedve hagyjuk teljesen kihűlni. A kihűlt pudinghoz hozzáteszünk két evőkanál tejfölt és jól kikavarjuk.
A sárgadinnyét félbevágjuk, magját kikaparjuk. Héját levágjuk, húsát apró kockákra vágjuk. Ráöntjük a krémet és összeforgatjuk. Poharakban szervírozzuk a hűsítő desszertet.
Összeturmixolva sűrű koktélként is felszolgálhatjuk ezt a hűsítő finomságot a forró nyári napokon. Ugyanakkor müzlivel, magvakkal, szórócukorral is megbolondíthatjuk a pohárdesszertet. Ráadásul a sárgadinnyekockák méretével is játszhatunk ízlésünk szerint.
Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!
A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!