Sárgarépa főzelék

Sárgarépa főzelék

A főzelékek kevés alapanyagból gyorsan elkészíthetők, magas a rosttartalmuk és sok vitaminban gazdag zöldséget tartalmaznak. Kímélő ételként sokféle diéta részeként fogyaszthatók.

Ez az egyszerű sárgarépa főzelék édeskés ízével elvarázsolja a kicsiket és nagyokat. Jó kiegészítője húsoknak, de önálló fogásként is készíthető. Variálhatjuk, hogy reszelt, felkockázott, vagy karikára vágott répából készítjük, így változatos megjelenésével megunhatatlan lesz a sárgarépa főzelék. Tavaszias színe, édes illata mindenkit jókedvre derít az asztalnál.

Hozzávalók:

A sárgarépákat alaposan megmossuk, megtisztítjuk és lereszeljük. Egy edénybe olajat öntünk, beleforgatjuk a sárgarépát, picit pirítjuk, majd két kanál vizet adunk hozzá és puhára pároljuk.

A tűzről levéve rászórjuk a lisztet a sárgarépára, jól eloszlatva, majd kicsit átkavarjuk az ételt. Hozzáadjuk a tejet és a vizet, majd  csomómentesre keverjük. Visszatesszük a tűzre és felforraljuk. 

A sárgarépa főzeléket ízlés szerint sózzuk. Magában fogyasztva édesen is nagyon finom, ízlés szerint cukrozhatjuk. Sós ételekkel tálalva a cukor elhagyásával, sós változata is tálalható. Fogyaszthatjuk külön fogásként, de tükörtojással, fasírttal vagy sült hússal is mennyei.

Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!

A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!

Ha tetszik, amit olvasol, oszd meg másokkal!

Ajánlott cikkek