Ez a sütemény rostokban gazdag és tele van vitaminnal! A különböző gabonák, magvak és a sárgarépa egy igazi vitaminbombává alakul, ami ráadásul nagyon finom is. A sárgarépás-zabpelyhes szelet a répatortára hasonlít, de annál sokkal gazdagabb, töményebb. Ízlés szerint kínálható vaníliasodóval vagy egy gombóc fagylalttal is, ha igazán fényűző desszertet szeretnénk varázsolni az asztalra. A sárgarépás-zabpelyhes szelet ráadásul elég energiát ad egész napra, ezért kiváló reggelire, tízóraira vagy akár sportolás előtti nasiként is fogyasztható.
Hozzávalók:
- 75 g világos rozsliszt
- 4 g sütőpor
- ½ ek. fahéj
- 3 db tojás
- 1 csipet só
- 112 g vaj
- 75 g porcukor
- 75 g sárgarépa tisztítva
- 50 g durvára vágott dió
- 36 g zabpehely
Elkészítés:
A lisztet elkeverjük a sütőporral és a fahéjjal. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéhez csipet sót adunk és kemény habbá verjük. A hűtőhideg tojásokból szebb, tartósabb habot lehet verni, ezért érdemes a tojásokat behűtőzni pár órával a sütemény elkészítése előtt.
A lágy vajat habosra keverjük a cukorral és hozzáadjuk a tojások sárgáját. Összeforgatjuk a reszelt sárgarépával és a dióval, majd óvatosan fellazítjuk a hozzáadott tojáshabbal. Mehet hozzá a zabpehely és a liszt, sütőpor, fahéj keveréke.
A kész masszát egy kisebb méretű tepsibe öntjük, és 180 C fokos sütőben 35 perc alatt készre sütjük.
Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!
A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!