A magyar konyhában nem meglepő, ha a köret például valamilyen formában sárgaburgonya. Most is egy ilyen receptet hoztunk nektek, hogy többféle ötletetek legyen a mindennapokban. Húsok mellé kiváló, de önmagában is megállja a helyét valamilyen mártogatóssal, vagy egy könnyed salátával.
Reméljük, hogy Nektek is ízleni fog, mert mi nagyon szeretjük!
Hozzávalók:
- 2 kg apró sárgaburgonya
- 500 ml víz
- 20 g só
- 10 g fokhagymapor
- 5 g őrölt fekete bors
- 1 teáskanál chilipehely
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A burgonyát lesikáljuk, és ha szükséges, félbevágjuk. Papírtörlővel a vizet leitatjuk. Sózzuk és 10 percre félretesszük. Az olajat felforrósítjuk és a burgonyákat megpirítjuk. Felöntjük vízzel, még egy kicsit sózzuk, borsozzuk. Megszórjuk fokhagymaporral és chilipehellyel. Először fedő alatt pároljuk, majd fedő nélkül zsírjára sütjük. Hússal és savanyúsággal tálaljuk.
Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!
A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!