A pomelo, mint gyümölcs hazánkban csak pár éve lett ismert, de egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Ez finom ízének és jótékony hatásainak köszönhető. Magas
C-vitamin tartalma immunerősítő, de jó hatással van szervezetünkre a kalcium és kálium is. A megpucolása több időt vesz igénybe, mint egy narancsnál, de hidd el, megéri.
Ha egy nem túl nehéz ebédre vágysz, ez a húsétel salátával tökéletes választás lesz számodra!
Hozzávalók:
- 1/2 db pomelo
- 2 db avokádó
- 1 fej kisebb lilahagyma
- 20 dkg vörösbab konzerv
- 1 db citrom
- 1 kk. só
- ízlés szerint bors
- 6 szelet rövid karaj
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 ág friss rozmaring
- ízlés szerint só, bors, pirospaprika
- étolaj a sütéshez
Elkészítés:
A karajszeleteket bevagdossuk és sóval, pirospaprikával, borssal befűszerezzük. Serpenyőben olajat hevítünk, melybe zúzott fokhagymát és egy ág rozmaringot dobunk. A karaj mindkét oldalát hirtelen kisütjük. Nem szabad túlsütni, mert akkor kiszárad az amúgy is száraz, sovány hús. A salátához a pomelot kifilézzük, az avokádót meghámozzuk, majd kockákra vágjuk. A konzerv vörösbabot átmossuk, majd jól lecsepegtetjük. A lilahagymát vékony szeletekre vágjuk. Egy nagy tálba mindent belerakunk, a citromot kifacsarjuk, ráöntjük a levét, borsozzuk, sózzuk, összeforgatjuk. A salátát a sült karajjal tálaljuk.
Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!
A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!