Sertéskaraj avokádós pomelo salátával

A pomelo, mint gyümölcs hazánkban csak pár éve lett ismert, de egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Ez finom ízének és jótékony hatásainak köszönhető. Magas
C-vitamin tartalma immunerősítő, de jó hatással van szervezetünkre a kalcium és kálium is. A megpucolása több időt vesz igénybe, mint egy narancsnál, de hidd el, megéri.

Ha egy nem túl nehéz ebédre vágysz, ez a húsétel salátával tökéletes választás lesz számodra!

Hozzávalók:

Elkészítés:

A karajszeleteket bevagdossuk és sóval, pirospaprikával, borssal befűszerezzük. Serpenyőben olajat hevítünk, melybe zúzott fokhagymát és egy ág rozmaringot dobunk. A karaj mindkét oldalát hirtelen kisütjük. Nem szabad túlsütni, mert akkor kiszárad az amúgy is száraz, sovány hús. A salátához a pomelot kifilézzük, az avokádót meghámozzuk, majd kockákra vágjuk. A konzerv vörösbabot átmossuk, majd jól lecsepegtetjük. A lilahagymát vékony szeletekre vágjuk. Egy nagy tálba mindent belerakunk, a citromot kifacsarjuk, ráöntjük a levét, borsozzuk, sózzuk, összeforgatjuk. A salátát a sült karajjal tálaljuk.

Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!

A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!

Ha tetszik, amit olvasol, oszd meg másokkal!

Ajánlott cikkek