A sertéskaraj egy minőségi alapanyag, ezért érdemes extravagánsabb fogásokhoz is felhasználni. Ha unod a hagyományos rántott húst, kóstolj meg valami újat! A sertéskaraj körtés bundában is mennyei, enyhén édes, kicsit savanykás ízt ad a körte a húsnak. A jól átsütött hús puha lesz, a különleges bundához még inkább illik a körtekompót vagy körtebefőtt, mint a hagyományos rántott húshoz. A sertéskaraj körtés bundában ugyanolyan köretekkel felszolgálható, mint a hagyományos változat.
Hozzávalók:
A “bundához”:
Elkészítés:
A felszeletelt sertéskarajt megmossuk, majd papírtörlővel leitatjuk róla a nedvességet. Ezután sózzuk, borsozzuk, végül lisztben megforgatjuk.
Ezután elkészítjük a bundát: a tejfölben elkeverjük a tojást, a sót, majd hozzáadjuk a lisztet és a felkockázott körtét. Alaposan összekeverjük.
Serpenyőben felforrósítjuk a zsírt, a lisztes karajt belemártjuk a bundába és a forró zsírba tesszük, majd lehúzzuk a hőt és lassan átsütjük az egyik oldalát. Utána átfordítva a másik oldalát is készre sütjük.
Papírtörlővel bélelt tálba szedjük a kisült karajt és leitatjuk róla a felesleges zsiradékot. Krumplipürével és körtekompóttal tálaljuk.
Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!
A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!