Sertéskaraj körtés bundában

Sertéskaraj

A sertéskaraj egy minőségi alapanyag, ezért érdemes extravagánsabb fogásokhoz is felhasználni. Ha unod a hagyományos rántott húst, kóstolj meg valami újat! A sertéskaraj körtés bundában is mennyei, enyhén édes, kicsit savanykás ízt ad a körte a húsnak. A jól átsütött hús puha lesz, a különleges bundához még inkább illik a körtekompót vagy körtebefőtt, mint a hagyományos rántott húshoz. A sertéskaraj körtés bundában ugyanolyan köretekkel felszolgálható, mint a hagyományos változat.

Hozzávalók:

  • 500 g sertéskaraj
  • , bors ízlés szerint
  • körtés “bunda”
  • 2 evőkanál zsír (a sütéshez)

A “bundához”:

Elkészítés:

A felszeletelt sertéskarajt megmossuk, majd papírtörlővel leitatjuk róla a nedvességet. Ezután sózzuk, borsozzuk, végül lisztben megforgatjuk.

Ezután elkészítjük a bundát: a tejfölben elkeverjük a tojást, a sót, majd hozzáadjuk a lisztet és a felkockázott körtét. Alaposan összekeverjük.

Serpenyőben felforrósítjuk a zsírt, a lisztes karajt belemártjuk a bundába és a forró zsírba tesszük, majd lehúzzuk a hőt és lassan átsütjük az egyik oldalát. Utána átfordítva a másik oldalát is készre sütjük.

Papírtörlővel bélelt tálba szedjük a kisült karajt és leitatjuk róla a felesleges zsiradékot. Krumplipürével és körtekompóttal tálaljuk.

Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!

A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!

Ha tetszik, amit olvasol, oszd meg másokkal!

Ajánlott cikkek