Sertésszelet Provence-i módra

2021.06.02.

Provence Franciaország déli régiója. Művészetekben gazdag, több kikötővárossal büszkélkedik és természetesen finomabbnál finomabb helyi ételeknek ad otthont. Ez a sertésszelet Provence-i módra készül, azonban ízvilága nem áll távol a magyar konyhától. A zöldséges-paradicsomos ragu gazdag ízeket ad át a húsnak. A sok hagyma adja a sertésszelet zamatát. Szaftos ételről van szó saját mártással. Ezzel a különleges sertésszelettel nem lehet melléfogni!

Hozzávalók:

Elkészítés:

A húst szeleteljük, klopfoljuk és sózzuk. Forró olajban hirtelen átsütjük a lisztben megforgatott sertésszeleteket, ezután egy lábasba rakjuk őket.

A hagymát és a petrezselyemzöldet apróra vágjuk, a gombát feldaraboljuk, a fokhagymát lereszeljük. A hús sütéséből visszamaradt olajban előbb a hagymát megdinszteljük, majd hozzáadjuk a gombát és együtt pároljuk. Beletesszük a petrezselyemzöldet, a fokhagymát, megszórjuk liszttel és tovább pirítjuk.

Mikor megpirultak a zöldségek, felöntjük csontlével, borral, majd hozzáadjuk a sűrített paradicsomot is. Elkeverjük és a mártást a húsokra öntjük. Az ételt megsózzuk, majd fedő alatt lassan készre pároljuk.

Ha főzés közben nagyon besűrűsödne a mártás, vízzel hígíthatunk rajta. A készre főtt húst saját mártásában párolt rizzsel tálaljuk.

Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!

A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!

Ha tetszik, amit olvasol, oszd meg másokkal!