Ha kedveled a sajtos-tejfölös, sütőben egybesült húsokat, a sokhagymás csirkemell Neked való! A hagyományos ízeknek is megvan a helye a mindennapokban, de ha már unod a paprikát és a natúr csirkemellet, próbálj ki valami újat. A sokhagymás csirkemell extravagáns megjelenésű, pikáns fogás, frissen sülve mennyei rajta a nyúlós olvadt sajt. Ráadásul meglepően egyszerű elkészíteni ezt az ételt és nagyon gyorsan átsül.
Hozzávalók:
- 40 dkg filézett csirkemell
- 1 fej vöröshagyma
- 1 csomó csemegehagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 175 g tejföl
- 2 dl főzőtejszín
- 20 dkg füstölt mozzarella
- oregánó, só, bors ízlés szerint
- 1 evőkanál oliva olaj
Elkészítés:
A csirkemellet megmossuk, megtisztítjuk, szeletekre vágjuk és befűszerezzük sóval, borssal és oregánóval. A hagymákat megtisztítjuk, a vöröshagymát és a csemegehagymát karikákra vágjuk.
Kevés olajat öntünk egy hőálló tálba, majd lerakjuk a vöröshagyma karikákat, amiket beterítünk az újhagyma karikák felével. A húst a hagymaágyra fektetjük, az újhagyma karikák másik felével befedjük.
A tejfölt és a tejszínt összekeverjük, belenyomjuk a fokhagymát. A tejszínes szószt egyenletesen a húsra öntjük. A sokhagymás csirkemellet befedjük mozzarellával. 180 °C-os sütőben lefedve 30 percig sütjük, majd levesszük a fedőt és 10 perc alatt rápirítjuk a sajtot. Krumplipürével tálaljuk.
Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!
A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!