Tudtad, hogy a narancs mellett például a petrezselyem is magas C-vitamin tartalmú? Ennek köszönhetően pedig erősíti immunrendszerünket, K vitamin tartalma pedig a csontok egészségéhez járul hozzá. Mindezek mellett gyulladáscsökkentő hatással bír így az ízületi fájdalmakon is segít. Továbbá a vese megfelelő működéséhez is hozzájárul, vízhajtó tulajdonságával.
Hozzávalók:
- 0,5 kg spagetti tészta
- 0,5 kg petrezselyemgyökér
- 120 g camembert sajt
- 100-200 g nyers sonka
- 3 ek. liszt
- 0,5 liter étolaj (sütéshez)
- ízlés szerint só
Szószhoz:
Elkészítés:
A tisztított fehérrépát hámozóval 10 cm-es csíkokra szeljük. Hozzáadjuk a lisztet és lefedve rázzuk össze, hogy a liszt bevonja a csíkokat. Kevés olajon süssük enyhén barna színűre a csíkokat. (Vigyázni kell, mert gyorsan túlsülhet, viszont ha nincs megsütve, akkor rágós marad. Ha jól sikerült, zöldség chips jellegű.) Forró vízben megfőzzük a spagettit. Mielőtt leöntenénk róla a vizet, két-három merőkanálnyi forró vizet szedjünk egy külön edénybe. Egy csészébe keverjük ki a szószt és adjuk hozzá a spagettihez, keverjük össze, adjuk hozzá a sonkát és a camembert sajtot. Öntsük rá a tészta forró levét, kicsit keverjük össze. Végül szedjük a tésztát tányérra és halmozzuk rá a petrezselyemgyökér chipset.
Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!
A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!