Amellett, hogy az íze is utánozhatatlan, jótékony hatásai miatt is érdemes legalább, hetente elfogyasztani egy körtét. Számos olyan vitamint és ásványi anyagot tartalmaz melyek szükségesek szervezetünk számára. Ezek mellett pedig gyulladáscsökkentő hatással is bír, illetve magas pekintartalma miatt koleszterinszintünket is csökkenti. Továbbá pozitív tulajdonságai közé sorolható, hogy a csecsemők számára is elsőként adható, mivel azon gyümölcsök csoportját erősíti amelyek a legritkább esetben váltanak ki allergiás reakciót.
Ha szeretnél valami körtés újdonságot kipróbálni, bátran ajánljuk az alábbi receptet!
Hozzávalók:
- 12 db csirkeszárny
- só, bors ízlés szerint
- 3-4 db érett körte
- őrölt fahéj opcionális
- 3 ek. kacsazsír
- 300 ml sör
Elkészítés:
A húst jól átmossuk, sózzuk, borsozzuk, tetszőleges fűszerekkel még megszórhatjuk. Kicsit állni hagyjuk. A pácolt húst zsiradékkal kikent tepsibe tesszük. Kb. 3 dl sört öntünk alá. A körtéket félbevágjuk, magházukat eltávolítjuk és a hús mellé tesszük. Együtt sütjük 170 fokon, lefedve. Amikor a hús már puha, a zsírját leöntjük. Visszatesszük a sütőbe és aranybarnára pirítjuk.
Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!
A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!