Az eredetileg Dél-Amerikából származó növény, manapság, már az egyik legkedveltebb ételek táborát erősíti. Az egyik legalacsonyabb kalóriatartalommal rendelkező növények közé tudjuk sorolni. Magas a C- és A-vitamin szintje és nagy mennyiségű kálium, illetve folsav található benne. A szervezetünk minden pontjára jótékony hatással bír, hozzájárul csontjaink megerősödéshez, illetve segít vércukorszintünket egyensúlyban tartani.
Hozzávalók:
- 1/3 csomag spagetti
- 30 db koktélparadicsom
- 1 csomag friss bébispenót
- 2 evőkanál tökmag
- 6 evőkanál reszelt sajt
- ízlés szerint só
- 10 evőkanál olívaolaj
- 3 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint őrölt fekete bors
- ízlés szerint kakukkfű
A spagettit forrásban lévő sós vízben megfőzzük. Egy aprítóban a bébispenótot, a tökmagot, 3 evőkanál reszelt sajtot, 1 gerezd fokhagymát, kb. 4-5 evőkanál olívaolajat sóval, borssal alaposan összedolgozzuk. A félbevágott koktélparadicsomokat serpenyőben 4-5 evőkanál olívaolajra dobjuk, hozzáadunk 2 gerezd apróra vágott fokhagymát, ízesítjük sóval, borssal, kakukkfűvel, majd pár perc alatt átsütjük. Úgy jó, ha egy-két paradicsom még roppanós. A paradicsomokat kiszedjük, és a serpenyőbe merünk kevés tészta főzőlevet. Ebbe borítjuk a spenótos masszát, rászedjük a főtt spagettit, adunk hozzá 3 evőkanál reszelt sajtot és jól összemelegítjük. Tálaláskor a spenótos spagettire merünk egy adagot a szaftos paradicsomból.
Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!
A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!