Sült csirke birsalmaszósszal

Bár a birsalma nem tartozik a leggyakrabban fogyasztott gyümölcsök közé, valójában több vitamint tartalmaz, mint a hagyományos alma. Megtalálhatunk benne A-, B3-, B6-, B9- és C-vitamint is, de kiemelkedően magas pektintartalma is egyedivé teszi ezt a gyümölcsöt. A pektin emésztési panaszok esetén lehet a segítségünkre, de egyben méregtelenítő és gyulladáscsökkentő hatásai is van. Emellett a birsalma rendszeres fogyasztásával akár a vércukor- és a koleszterinszintünket is kordában tarthatjuk.

Hozzávalók:

Elkészítés:

A csirkecombot előkészítjük, lesózzuk és jénai edénybe rakjuk. Olívaolajjal megöntözzük, rászeljük a hagymát, megszórjuk rozmaringgal és pici citromlével meglocsoljuk. Kevés vizet öntünk alá. 220 fokon 45 percig lefedve sütjük, majd 10-15 percig pirítjuk. Amíg a csirke sül, elkészítjük a birsalmaszószt. Az almát és a birsalmát meghámozzuk és feldaraboljuk. Egy edényben annyi vizet öntök hozzá, hogy ellepje. Fedő alatt puhára főzzük, majd botmixerrel pürésítjük. A sült csirkét a birsalmaszósszal és tetszőleges körettel tálaljuk.

Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!

A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!

Ha tetszik, amit olvasol, oszd meg másokkal!

Ajánlott cikkek