Sült gesztenye házilag

Nem is gondolnád, de a gesztenye számos olyan vitamint tartalmaz melyek az emberi szervezet számára nélkülözhetetlenek. Ilyen például a C-, B- és az A-vitamin. Mindezek mellett pedig nem tartalmaz koleszterint, zsiradékot pedig csak nagyon kis mennyiségben. Magas szénhidrát tartalmának köszönhetően pedig étrendünkben helyettesíthetjük vele például a burgonyaféléket.

Hozzávalók:

  • 300 g friss gesztenye

Elkészítés:

A gesztenyéket éles késsel bevagdossuk, és hideg vízben 1-2 órát áztatjuk. Egyesével alufóliába csomagoljuk és sütőben 180 fokon 40 percig sütjük. Mindössze ennyi dolgunk van és már élvezhetjük is otthonunkban a sült gesztenye ízét és illatát!

Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!

A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!

Ha tetszik, amit olvasol, oszd meg másokkal!

Ajánlott cikkek