A kaliforniai paprika nem csak szendvicsben és salátában finom. Az édes, piros változata remekül alkalmas főzésre és sütésre is! A töltött paprika új változata, a sütőben sült, fokhagymás-tejfölös változat, aminek most minden titkát eláruljuk. Te is garantáltan szeretni fogod az édes paprika, a szaftos darált hús és a pikáns fokhagyma harmóniáját! Igazi színes, tavaszi-nyári étel receptjét hoztuk el Neked, amivel megmelengetheted családod vagy vendégeid szívét-lelkét.
Hozzávalók:
- 1 evőkanál oliva olaj
- 1 db vöröshagyma
- 100 g kockázott bacon
- 1 db paradicsom
- 400 g sertés darált hús
- 2 teáskanál pirospaprika
- só, bors ízlés szerint
- 2 db kaliforniai paprika
- 4 evőkanál tejföl
- 1 teáskanál fokhagymakrém, vagy fokhagyma granulátum
- reszelt sajt ízlés szerint
Elkészítés:
A hagymát a baconnel megpirítjuk az olajon. Hozzáadjuk a paradicsomot és egy kicsit hagyjuk párolódni. Hozzáadjuk a darált húst és a pirospaprikát. Megvárjuk, amíg a hús kifehéredik, kevés vizet öntünk alá és ízlés szerint fűszerezzük. Kb. 30 percig hagyjuk rotyogni.
Kicsumázzuk a kaliforniai paprikákat és mindegyiket félbe vágjuk. Miután a hús elkészült, megtöltjük vele a félbevágott paprikákat. Ráhalmozzuk a fokhagymakrémmel elkevert tejfölt és megszórjuk reszelt sajttal. 180 °C-os sütőben 30 perc alatt készre sütjük.
Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!
A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!