Sütőben sült töltött kaliforniai paprika

Sült kaliforniai paprika

A kaliforniai paprika nem csak szendvicsben és salátában finom. Az édes, piros változata remekül alkalmas főzésre és sütésre is! A töltött paprika új változata, a sütőben sült, fokhagymás-tejfölös változat, aminek most minden titkát eláruljuk. Te is garantáltan szeretni fogod az édes paprika, a szaftos darált hús és a pikáns fokhagyma harmóniáját! Igazi színes, tavaszi-nyári étel receptjét hoztuk el Neked, amivel megmelengetheted családod vagy vendégeid szívét-lelkét.

Hozzávalók:

Elkészítés:

A hagymát a baconnel megpirítjuk az olajon. Hozzáadjuk a paradicsomot és egy kicsit hagyjuk párolódni. Hozzáadjuk a darált húst és a pirospaprikát. Megvárjuk, amíg a hús kifehéredik, kevés  vizet öntünk alá és ízlés szerint fűszerezzük. Kb. 30 percig hagyjuk rotyogni.

Kicsumázzuk a kaliforniai paprikákat és mindegyiket félbe vágjuk. Miután a hús elkészült, megtöltjük vele a félbevágott paprikákat. Ráhalmozzuk a fokhagymakrémmel elkevert tejfölt és megszórjuk reszelt sajttal. 180 °C-os sütőben 30 perc alatt készre sütjük.

Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!

A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!

Ha tetszik, amit olvasol, oszd meg másokkal!

Ajánlott cikkek