A kelbimbót párolva kevesen szeretik. A menzás kelbimbó főzelék megismerése után sokan kifejezetten elutasítják ezt a zöldséget. A vajas “páccal” megbolondított, sült kelbimbó már önmagában is hihetetlen ízélmény, de a belőle készült sültkelbimbó-főzelék igazi kulináris élmény! Adj még egy esélyt a kelbimbónak, kóstold meg a megszokottól eltérő változatait. Garantáltan ez a főzelék lesz az új kedvenc kelbimbós ételed!
Hozzávalók a “páchoz”:
A főzelékhez:
- 50 dkg kelbimbó (átkenve a “páccal”, sütőben megsütve)
- 1 evőkanál oliva olaj
- 2 evőkanál vaj
- 1 fej vöröshagyma
- 20 dkg burgonya
- 3 dl alaplé
- ízlés szerint chili és curry por
- 2 dl főzőtejszín
- 10 dkg mandulapehely
Elkészítés:
Az olvasztott vajat sóval, borssal, curry porral elkeverjük és a megtisztított, félbevágott kelbimbókra öntjük. Összeforgatjuk, hogy a kelbimbót jól bevonja a vajas “pác”. Sütőpapírral bélelt tepsiben, vágott felükkel lefelé elrendezzük a kelbimbókat és 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.
Az oliva olajat és vajat egy edényben felhevítjük, megpirítjuk benne az apróra vágott hagymát. Hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát, felöntjük alaplével és megfőzzük. Hozzáadjuk a sült kelbimbó felét, majd botmixerrel krémesítjük. A főzeléket kevés chilivel és curry porral ízesíthetjük. Ráöntjük a tejszínt és összeforraljuk.
Száraz serpenyőben megpirítjuk a mandulaszeleteket, a főzeléket a maradék kelbimbóval és a pirított mandulával tálaljuk.
Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!
A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!