A töltött ételek esetében általában egy zöldséget egy hűsfélével kombinálunk. Jelen esetben a bocskor paprika, az amit bemutatunk Nektek a receptben. Ez alapvetően egy édesízvilágú zöldség, de nagyon finom tud lenni sós íz kombinációval. Ez az étel akár magában is fogyasztható, vagy valamilyen körettel, pékáruval.
Ha Te is szereted a töltött, sült bocskor paprika különleges világát, ezt a receptet bátran merjük ajánlani!
Hozzávalók:
- 200 g darálthús
- 1 tojás
- 1 fokhagyma
- 40 g bulgur
- nagy csipet só
- 3 db bocskor paprika
- 3 tk. olívaolaj
Elkészítés:
A darálthúst elkeverjük a tojással, a sóval, a zúzott fokhagymával és a bulgurral. A bocskor paprikát hosszában félbevágjuk, olívaolajjal kikent cserépedénybe tesszük. Ráhalmozzuk a tölteléket, majd lefedjük a paprika másik felével. Meglocsoljuk 1 tk. olívaolajjal és mehet a sütőbe. 210 °C-on addig sütjük, amíg a paprika szépen meg nem sül, miközben a töltelék kétszeresére dagad. Mielőtt kivesszük a sütőből, újra meglocsoljuk olívaolajjal és még 5 percig a sütőben hagyjuk, utána tálalható. (A paprika külső héja a paprika húsáról könnyedén lehúzható.)
Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!
A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!