Sült-töltött pritaminpaprika

A pritaminpaprika az egyik legmagasabb C-vitamin tartalmú paprikafajta. Ennek ismeretében nem is meglepő, hogy Szent-Györgyi Albert is ebből a fajtából vonta ki először a vitamint. A paprika sokoldalú felhasználási lehetőségeit bizonyítja, hogy egyaránt fogyasztható nyersen, sülve vagy főve is. A töltött pritaminpaprika az egyik legklasszikusabb magyar étel, így ennek a sült-töltött verziónak is érdemes egy esélyt adni. Egyaránt lehet egy tökéletes, könnyű ebédválasztás, ami köret nélkül vagy akár sült krumplival is megállja a helyét.

Hozzávalók:

Elkészítés:

A rizst kevés olajon megpirítjuk, felöntjük vízzel, fűszerezzük és megfőzzük. A bacont és a fokhagymát kevés olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a darált húst és együtt pirítjuk. A sárgarépát apró kockákra vágjuk, és a mustárral együtt hozzáadjuk a húshoz. Amíg a répa megpuhul, a paprikák tetejét levágjuk, a magját kiszedjük. A paprika aljára előbb kevés rizst rakunk, majd jön a hús, végül a reszelt sajt. Rátesszük a tetejét, és sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon 30 percig sütjük. Köret nélkül is megállja a helyét, de sült burgonyával vagy párolt zöldségekkel a legfinomabb.

Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!

A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!

Ha tetszik, amit olvasol, oszd meg másokkal!

Ajánlott cikkek