A sült paprika a nyári grillezések hangulatát idézi. Ez a sültpaprikás krémleves ezt az ízvilágot turbózza fel a chili pikáns ízével és a füstölt paprika zamatával. A sültpaprikás krémleves ropogós-olvadt sajtos toast kenyérrel tálalva mennyei csemege! A sajt és a pikáns-füstös paprikás ízek harmóniája teszi teljessé ezt a különleges sültpaprikás krémleves receptet. Mivel ez a krémleves elég laktató, másodiknak felszolgálhatunk édes palacsintákat, vagy egy könnyed és finom nyári süteményt.
Hozzávalók a leveshez:
- 2 db TV paprika
- 1 fej vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 db konzerv paradicsom
- 1 db szárzeller (ízlés szerint ki is maradhat)
- ízlés szerint oliva olaj
- 1 evőkanál vaj
- ízlés szerint só, bors, chili pehely, füstölt pirospaprika
- kb. 500 ml víz
A sajtos toasthoz:
- 4 szelet toast kenyér
- reszelt sajt (legjobb a cheddar)
- ízlés szerint vaj
Elkészítés:
A paprikát és a hagymát összevágjuk és a pucolt fokhagymával egy tepsibe tesszük. Meglocsoljuk oliva olajjal, sózzuk, borsozzuk és kb. 220-250 fokon meggrillezzük.
A szárzellert apróra vágjuk és kevés vajon lepirítjuk. Adunk hozzá chili pelyhet, ehhez jön a grillezett zöldség, majd a paradicsom konzerv. Felöntjük vízzel, füstölt paprikával színesítjük. Lefedve készre főzzük és leturmixoljuk, majd egyet még forralunk rajta.
A sajtos toasthoz 2 szelet kenyeret megkenünk kívülről vajjal, közé jó sok reszelt sajtot teszünk. Egyik felét aranybarnára sütjük, ezután megfordítjuk és a másik vajas oldalt is megsütjük. A sültpaprikás krémlevest a ropogós sajtos toasttal tálaljuk.
Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!
A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!