Ha nincs időd piskótával és lapokkal bajlódni, vagy nem akarod felmelegíteni az egész házat a sütő bekapcsolásával, ez a sütés nélküli recept Neked szól! Ez az egyszerűen elkészíthető édesség gyorsan a család kedvencévé fog válni. A fahéjas-almás ízvilág és a krémesen lágy tejszínhab harmóniája bárki különleges napját bearanyozza. Ideális választás lehet születésnapra, névnapra, évfordulóra, vagy vasárnapi ebédre.
Hozzávalók:
- 2 csomag babapiskóta
Az almás krémhez:
- 2 nagy piros alma
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 700 ml tej
- 6 evőkanál cukor
- 2 csomag vaníliás pudingpor
A díszítéshez:
- 500 ml habtejszín
- 2 evőkanál cukor
- 2 evőkanál reszelt csoki
Elkészítés:
Az almát egy nagy lyukú reszelőn lereszeljük, állni hagyjuk pár percig, majd alaposan kinyomkodjuk a levét és megszórjuk fahéjjal. A tejet csomómentesre keverjük a cukorral és a vaníliás pudingporral, belekeverjük az almát (a levével együtt), és kb. 10 perc alatt sűrű krémet főzünk belőle.
A babapiskótát szorosan a tortaforma aljára rakjuk, rákenjük az almás krémet, és hagyjuk teljesen kihűlni. A behűtött tejszínt kemény habbá verjük a cukorral, majd az almás réteg tetejére kenjük. Felvágás előtt legalább egy órára a hűtőbe tesszük a tortát. Közvetlenül tálalás előtt megszórjuk a csokival, hogy ne olvadjon össze a tejszínhabbal.
Díszíthetjük friss gyümölccsel vagy szórócukorral is. Ha almaszeletekkel szeretnénk díszíteni, ezzel a trükkel megelőzhető az alma bebarnulását. A szeleteket áztassuk egy tál vízbe, adjuk hozzá fél citrom levét. Közvetlenül tálalás előtt töröljük át az almaszeleteket papírtörlővel, majd díszítsük fel a tortát.
Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!
A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!