Diós-kókuszos-almás süti gluténmentesen

Gyümölcsös süti dióval a tetején

Az alma és a dió kombinációja a hagyományos süteményekben is felbukkan, de ez a süti különleges: kókusszal és rizsliszttel egészül ki a harmonikus páros. Ez a gluténmentes süti könnyedén beilleszthető szinte bármilyen diétába, mégis nagyon finom, édes, gyümölcsös. A sióban és a kókuszban ráadásul rengeteg egészséges olaj és vitamin van, az alma pedig rendkívüli módon serkenti az immunrendszer működését. Ez a süti maga a megtestesült egészség!

Hozzávalók:

A tetejére:


A sütőforma kikenéséhez:


  • 1 tk. vaj
  • 2 ek. zsemlemorzsa (gluténmentes)

Elkészítés:

A margarint habosra keverjük a cukorral, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat és jól eldolgozzuk. Ezután kerül bele a sütőporral, sóval, kókuszreszelékkel elkevert rizsliszt. A sűrű masszához öntjük a tejet és jól eldolgozzuk.

Az almát megmossuk, meghámozzuk. Egyenletes kis kockákra vágjuk. A nyers almakockákat a kész masszába forgatjuk.

Vajjal kikent, zsemlemorzsával megszórt tortaformába kanalazzuk, tetejét megszórjuk cukorral és durvára vágott dióval. 190 fokos sütőben fél óra alatt megsütjük.

Miután kihűlt, levesszük a tortaforma peremét és szeleteljük. Tálaláskor megszórhatjuk még egy kevés porcukorral, vagy fahéjjal.

Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!

A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!

Ha tetszik, amit olvasol, oszd meg másokkal!

Ajánlott cikkek