Az alma és a dió kombinációja a hagyományos süteményekben is felbukkan, de ez a süti különleges: kókusszal és rizsliszttel egészül ki a harmonikus páros. Ez a gluténmentes süti könnyedén beilleszthető szinte bármilyen diétába, mégis nagyon finom, édes, gyümölcsös. A sióban és a kókuszban ráadásul rengeteg egészséges olaj és vitamin van, az alma pedig rendkívüli módon serkenti az immunrendszer működését. Ez a süti maga a megtestesült egészség!
Hozzávalók:
- 15 dkg margarin
- 15 dkg kristálycukor
- 3 db tojás
- 7 dkg kókuszreszelék
- 14 dkg rizsliszt
- 6 g sütőpor
- ½ kk. só
- 1 dl tej
- 2 db alma
A tetejére:
- 2 ek. barna cukor
- 6 dkg durvára vágott dió
A sütőforma kikenéséhez:
- 1 tk. vaj
- 2 ek. zsemlemorzsa (gluténmentes)
Elkészítés:
A margarint habosra keverjük a cukorral, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat és jól eldolgozzuk. Ezután kerül bele a sütőporral, sóval, kókuszreszelékkel elkevert rizsliszt. A sűrű masszához öntjük a tejet és jól eldolgozzuk.
Az almát megmossuk, meghámozzuk. Egyenletes kis kockákra vágjuk. A nyers almakockákat a kész masszába forgatjuk.
Vajjal kikent, zsemlemorzsával megszórt tortaformába kanalazzuk, tetejét megszórjuk cukorral és durvára vágott dióval. 190 fokos sütőben fél óra alatt megsütjük.
Miután kihűlt, levesszük a tortaforma peremét és szeleteljük. Tálaláskor megszórhatjuk még egy kevés porcukorral, vagy fahéjjal.
Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!
A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!