Szaftos, csirkés-gombás kínai kel

Mint sok más zöldségféle, úgy a kínai kel is magas A- és C vitamintartalommal büszkélkedik. Ezenkívül a kálium-, kalcium-, foszfor- és vastartalma is kiemelkedő. A kínai kel rostokban gazdag, mely az emésztőrendszer működését segíti, továbbá a többi káposztafélével ellentétben nem okoz puffadást. Lábadozók, kismamák és gyerekek is bátran ehetik a könnyű emészthetősége miatt. A kínai kel fogyasztásával egy igazi egészségbombát juttathatunk szervezetünkbe.

Hozzávalók:

Elkészítés:

A kínai kelt, a gombát és a csirkemellet felvágjuk. Egy magas falú serpenyőben felolvasztjuk a vajat, majd beletesszük a csirkehúst. Pár percig pirítjuk, sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a tejfölt, elkeverjük, majd jöhet a gomba. Ismét sózzuk, borsozzuk, összekeverjük a hússal, majd addig pároljuk, amíg a gomba összeesik. Ekkor hozzáadjuk a kínai kelt és elkeverjük a többi hozzávalóval együtt. Fedő alatt pároljuk néhány percig, amíg a kínai kel megfonnyad és összeesik. A kínai kel jó sok levet enged, de ezt nem szükséges leönteni. Esetleg fedő nélkül rotyogtassuk, hogy egy része elpárologjon. A legvégén hozzáadunk 2-3 evőkanál szójaszószt, elkeverjük és fedő nélkül még pár percig rotyogtatjuk. Önmagában vagy párolt rizzsel tálaljuk.

(Megjegyzés: tartsuk szem előtt, hogy a szójaszósz általában elég sós, ezért ne sózzuk meg nagyon a húst/zöldségeket, inkább a végén ízesítsük az ételt, ha szükséges.)

Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!

A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!

Ha tetszik, amit olvasol, oszd meg másokkal!

Ajánlott cikkek