Szalonnás-zöldhagymás burgonyalabdák sajttal töltve

Zöldhagymás burgonyalabda

A házi szalonnás, friss zöldhagymás burgonyalabda igazi vendégváró csemege. Forrón tálalva az igazi, mikor a közepében lévő sajt még folyós! A burgonyalabdák elkészítése nem több idő, mint a hagyományos fasírt elkészítése, de ez az étel mégis sokkal különlegesebb. Garantáltan a vendégek és a gyerekek kedvence lesz, hiszen ki ne szeretné a panírozott, olvadt sajtos finomságot? A zöldhagymás burgonyalabda természetesen hidegen is fogyasztható, de akár újramelegítve is nagyon finom lehet – ha megmarad pár darab a frissen sült golyókból.

Hozzávalók (kb. 18 labdához):

Elkészítés:

A burgonyát meghámozzuk, kockákra vágjuk és enyhén sós vízben megfőzzük. Ha megfőtt, leszűrjük és összetörjük. Hagyjuk teljesen kihűlni.

A szalonnát apróra vágjuk és egy serpenyőben kevés olajon megpirítjuk. A burgonyához hozzáadjuk a tojásokat, sózzuk, borsozzuk, majd alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a lisztet, keményítőt és összedolgozzuk. Jön hozzá a sült szalonna és az apróra vágott zöldhagyma. Hozzákeverjük a zöldfűszereket is.

A sajtot kockára vágjuk. Egy evőkanállal kiveszünk az elkészített krumpliból, vizes kézzel korongot formálunk belőle, közepébe tesszük a sajtkockát és labdává gömbölyítjük. A labdákat zsemlemorzsába forgatjuk és forró olajban kisütjük.

Sütéskor kis átmérőjű edényt válasszunk, hogy a labdákat az olaj bőven ellepje. Így minden oldalról egyformán sülnek, nem kell forgatni őket. Ha szép aranybarnára sült a szalonnás-zöldhagymás burgonyalabda, papírtörlőre kiszedjük és önmagában vagy körettel tálaljuk.

Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!

A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!

Ha tetszik, amit olvasol, oszd meg másokkal!

Ajánlott cikkek